Kiertotalous- ja kaivospalveluyhtiö Tapojärvi Oy on saanut valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon 30. toukokuuta ACEF2024 -forumissa Kemissä. Kiertotalouskeskus on palkinnut Tapojärven rohkeudesta satsata pitkäjänteisesti ja merkittävästi tutkimus-, kehitys-, ja innovointityöhön.
ACEF2024 -forumin seminaaripäivänä 30. toukokuuta puhunut Project and Development Lead Veera Kiiskinen Green North Energystä sanoo, että energiasiirtymä tarvitaan nyt ja nopeasti. Yksi ratkaisu, jolla päästöjä saataisiin alas, olisi vihreä ammoniakki, sanoo Kiiskinen.
Kemissä on hyödynnetty yli sata vuotta teollisuuden sivuvirtoja. Yksi paikka, jossa tämä näkyy erityisen selvästi edelleen, on Kemin edustalla oleva vanha sahasaari Laitakari. Laitakari olikin luonteva kohde retkelle, jonka Kiertotalouskeskus järjesti 29.5. ACEF2024-forumin yhteydessä.
Teollisen kiertotalouden forum ACEF2024 alkaa tänään Kemissä. Kaksipäiväisen forumin ensimmäisenä päivänä vuorossa on kiertotalousretki, jossa tutustutaan Kemin teolliseen historiaan ja kuinka siihen, kuinka pitkät juuret teollisella kiertotaloudella Kemillä on. Retki toteutetaan laivaretkenä ja se varattiin hetkessä loppuun.
ACEF2024 -forum houkuttelee osallistujia Kemin LumiLinnaan ympäri Suomea. Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden tapahtuma järjestetään 29.-30. toukokuuta Kemin Lumilinnassa jo kolmannen kerran.
Teollisen kiertotalouden edelläkävijänä ja kaivospalveluiden tunnettu pohjoissuomalainen perheyhtiö Tapojärvi laajentaa toimintaansa avaamalla kiertotalousinnovaatioihin keskittyvän laboratorion Ouluun. Eco Innovation Research Center (EIRC) keskittyy teollisuuden sivuvirroista valmistettavien tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen. Tapojärvellä on rakentumassa paraikaa on tuotantomittakaavan testilaitos Keminmaahan.
Hyvä sijainti ja maukas ruoka houkuttelevat asiakkaita Lounasravintola Äxään, joka avasi ovensa Digipolis Kemin Teknologiakylässä maaliskuussa. Päivittäinen lounastauko lähiravintolassa tarjoaa monelle alueella työskentelevälle tärkeän hengähdyshetken työpäivän keskelle. Puuhakaksikko Sarianna Rissasella ja Jiri Holpaisella on runsaasti suunnitelmia ja ideoita ravintolatoiminnan monipuolistamiseen.
Kemin matkailuvaltteja ovat arktisuus, meri, saaristo ja rauhallisuus. Visiona on olla rohkea edelläkävijä arktisena ja merellisenä matkailukohteena. Talvimatkailun lisäksi Kemissä aiotaan panostaa voimakkaasti kesämatkailuun. Kemin matkailun kehittämistyötä ohjaa tulevien vuosien aikana viime syksynä valmistunut Master Plan 2030 -suunnitelma.
Kiertotalouskeskus on palkinnut 3. huhtikuuta kummiluokkiensa parhaat ideat Minun kiertotalousyritykseni -haastekisassa. Viisi yritysideaa palkittiin kekseliäistä, luovista ja kiertotaloutta edistävistä liikeideoista. Palkintoja juhlistettiin kakkukahvituksella ja palkitut saivat Kiertotalouskeskuksen #ParemmanBisneksenPuolesta -hupparit.